Rowland's Castle Road | Waterlooville

Sector: Residential

Location: Waterlooville, Hampshire

Status: Complete

Artform Architects were appointed to design a contemporary single storey rear extension to an existing 1970's bungalow. The client was keen for the house to better address the garden and to have a much improved internal layout and arrangement of rooms.

The design reflects the requirements of the client and creates an open-plan space at the rear of the house for a combined sun room and kitchen. Adjacent to this is a dining area with a fully glazed gable end facing the garden. Sliding glazed doors open the extension out to the garden and maximise natural daylighting. The external apperance has a modern aesthetic whilst respecting the local context through its form and materiality.

Client Feedback:

"Our family has built extensions on three different properties in recent years and appointed Artform Architects for each one.

Our continued trust in them has been rewarded by designs which were both practical and elegant. We appointed Artform for planning permission and detailed drawings enabling us to obtain building regulations approval as well as accurate quotations from builders. In spite of a major revision to our requirements mid way through this process on our last project, Artform were able to revise the drawings with the minimum of delay and cost. The outcome is a delightful extension which has transformed the accommodation by providing an open plan kitchen, dining area and sun room with a vaulted ceiling. I would not hesitate in recommending them. "

Private client

Rowland's Castle Road | Waterlooville - Artform Architects